world wide shipping
Solé diesel service
24/7 Online shopping
One stop Solé shop

Koelvloeistof voor Uw Solédiesel scheepsmotor

Koelvloeistof voor Uw Solédiesel scheepsmotor

Koelvloeistof / Coolant: Wat je moet weten over soorten, mengen en bijvullen in Uw Solediesel scheepsmotor!

Welke koelvloeistof moet er in Uw Solédiesel scheepsmotor?!

Deze vraag blijkt vele tientallen malen gesteld te worden aan onze Solediesel.nl klantenservice, tijd voor een korte uitleg!

Koelvloeistof is gedemineraliseerd (volledig zoutloos) water met additieven, oftewel toevoegingen. Koelvloeistof gaat oververhitting van de verbrandingsmotor tegen, voorkomt bevriezing van motoronderdelen en beschermt ze tegen corrosie. Kortom: koelvloeistof is onmisbaar voor je Solediesel scheepsmotor. Maar er zijn verschillende soorten echter wij hebben er maar één!

Solé raad namelijk alleen haar eigen koelvloeistof aan, alle anderen zijn wellicht mogelijk maar daarin kunnen wij geen enkel advies geven, alle specificaties waaraan vloeistoffen van derden zouden moeten voldoen staan vermeld in de handleiding van de betreffende Solédiesel motor en kunnen van model tot model verschillen!

Omdat wij als dealer alleen originele Solé onderdelen verkopen/ gebruiken geven wij dus ook geen ander advies, wel bieden wij U inzage in de Solé info sheet en kunt U bij ons terecht voor de aanschaf van de originele Solé koelvloeistof

Solé Coolant Liquid 50% (MA000001) is een zeer hoogwaardige koel- en antivriesvloeistof voor direct gebruik, geformuleerd met de nieuwste organische additieven. Biedt langdurige bescherming en onderhoud voor boten en koelsystemen voor auto's, commerciële voertuigen, landbouwmachines, enz. Dit product voorkomt corrosie van alle soorten metalen die in de koelcircuits aanwezig zijn.

Alleen Verkrijgbaar in 5L verpakkingen bij U geautoriseerde Solédiesel dealer!

Koelvloeistof info sheet Solediesel.nl

Wij adviseren U de vervang termijn uit Uw handleiding nauwgezet te volgen en het niveau van de koelvloeistof regelmatig te controleren.

Mengen van verschillende koelvloeistoffen :

Rood, blauw, groen: je komt koelvloeistof in alle mogelijke kleuren tegen. De kleur dient slechts ter herkenning en heeft niets met de kwaliteit van doen. Het mengen van de verschillende soorten koelvloeistoffen wordt zowel door de motor fabrikanten als door de koelvloeistofproducenten afgeraden. Er kunnen problemen ontstaan met loskomende oxidatielagen die voor verstopping zorgen, lekkages van de waterpomp en de koppakking(en) zijn niet uitgesloten en kunststoffen en rubber kunnen verzwakken of aangetast worden met koelvloeistofverlies tot gevolg. De genoemde problemen treden niet onmiddellijk op, maar wel op de lange duur en kunnen kostbare reparaties veroorzaken!

Auteur van dit Solediesel.nl blog bericht :

Dit bericht is geplaatst namens de technische dienst van Solediesel.nl, heeft U vragen of opmerkingen? neemt U dan contact op met onze klanten service, Wij staan U graag te woord!

Dit kan per telefoon via 036-5244076 of per mail naar [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »