world wide shipping
Solé diesel service
24/7 Online shopping
One stop Solé shop

De juiste impeller kiezen voor Uw Solédiesel scheepsmotor

De juiste impeller kiezen voor Uw Solédiesel scheepsmotor

Welke impeller kunt U nou het beste gebruiken en waarom adviseren we die, een korte uitleg over impellers die U veel geld zou kunnen besparen!

De juiste impeller kiezen voor Uw Solédiesel scheepsmotor, hoe doet U dat?!

Deze vraag blijkt vele tientallen malen gesteld te worden aan onze Solediesel.nl klantenservice, tijd voor een korte uitleg!

Waarvoor dient de impeller pomp aan boord van een schip eigenlijk? De impellerpomp draagt zorg voor de koeling van het interne koelsysteem en/of de watergekoelde uitlaat systemen welke veelal aan boord gebruikt worden in de plezier vaart, naast de motor koeling draagt hij dus ook zorg voor de juiste temperatuur van de rubber uitlaatslang en overige (rubberen) koppel delen in Uw uitlaat systeem.

De impeller pomp koelt deze systemen met "buitenboord" water welke, door de rubberen impeller die onderhevig kan zijn aan slijtage, via het impeller pomphuis door de motor gaat.

Naast motor schade wegens onvoldoende koeling kan een storing in de impellerpomp dus ook gevolgen hebben in de rubber delen van uw uitlaat systeem zoals smelten van slangen en koppel delen, schade aan de uitlaat mond, een verstopte warmte wisselaar etc. Stuk voor stuk dure reparaties!

Uitval van de impeller pomp kan daarnaast zeer grote gevolgen hebben, meestal gebeurt dit namelijk niet als U rustig voor anker gaat of de Solé motor laat warmdraaien maar wel vlak voor U een sluis invaart, het Amsterdam Rijnkanaal opvaart of in andere vergelijkbare situaties waarbij uitval van de Solédiesel motor grote consequenties kan hebben!

Het advies om de Solé impeller ten minste eenmaal per jaar te vervangen heeft te maken met tal van factoren die de levensduur van Uw impeller kunnen beïnvloeden waardoor de kwaliteit niet gewaarborgd kan worden op de langere termijn en het risico op motor schade toeneemt!

Indien U geen gehoor geeft aan het advies van de fabrikant om de impeller jaarlijks te vervangen neemt U voor een besparing van vaak ergens rond de € 22,- het risico op dure motor reparatie zoals het schoonmaken van de impellerpomp en warmte wisselaar, kop revisie door een warmloper of in het uiterste geval volledige vervanging van de scheepsmotor!

De impeller pomp van Uw Solédiesel motor is anders dan bij de meeste merken, een exclusief Solé ontwerp en geen standaard pomp van een derde fabrikant, ook de impeller is een origineel Solédiesel product en eenvoudig te herkennen aan de ingegoten artikel nummers en merknaam Solédiesel! (zie onze product foto boven)

Hierdoor passen vele imitatie impellers niet of niet juist in de pomp waardoor er problemen kunnen gaan optreden met het koelsysteem die grote gevolgen kunnen hebben!

Omdat wij als dealer alleen originele Solé onderdelen verkopen/ gebruiken geven wij dus ook geen ander advies, wel kunt U bij ons terecht voor de aanschaf van de originele Solédiesel impellers!

Direct bestellen? bekijk hier onze complete impeller pomp service kits 
of bekijk ons assortiment bij het betreffende Solédiesel model om uw losse impeller te vinden!

Wij adviseren U de vervang termijn uit Uw handleiding nauwgezet te volgen en impeller ten minste eenmaal per jaar te vervangen voor een nieuwe!

ANWB instructie film impeller vervangen op een Solédiesel scheepsmotor


Auteur van dit Solediesel.nl blog bericht :

Dit bericht is geplaatst namens de technische dienst van Solediesel.nl, heeft U vragen of opmerkingen? neemt U dan contact op met onze klanten service, Wij staan U graag te woord!

Dit kan per telefoon via 036-5244076 of per mail naar [email protected]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »